succes mindset gode vaner sunde vaner

Søndagssucces #2: 5 egenskaber du skal have - for at blive succesfuld

Sep 03, 2023

 

Læsetid: 1 minut og 22 sekunder.

 

Forestil dig et liv, hvor hver udfordring er en mulighed. Eller hvor hvert tilbageslag bare er et oplæg til et større comeback.


Sådan tænker succesfulde mennesker. Og sådan kan du lære at tænke.


Men først. 
Hvad er succes?
Succes for samfundsnormen er normalvis ting ala penge, dyre biler og store huse.


Succes for mig, er det DU gør det til – og den betydning, som du selv tillægger det. 
Det kan være penge. Det kan være indre ro og en strålende dag. Det er op til dig.


Om end har succesfulde mennesker en urokkelig selvtillid og de har en krystalklar retning.


Og mens mange ønsker et liv med mere frihed og sprudlende glæde, opnår få det.

 

01. Den primære grund? Mangel på retning.

Mange mennesker er tabt i informations-strømmen, uden at vide hvilket råd de skal følge. Og andre fordi de:

 

  • Frygt for forandring: At holde fast ved, hvad der er behageligt, selvom det ikke er gavnligt.
  • Overspringshandlinger: Venter på det "perfekte" øjeblik, der aldrig kommer.
  • Overvældelse: Føler sig lammet af den enorme mængde opgaver forude.
  • Mangel på klarhed: Ikke at have en klar vision eller mål for øje.

 

Den gode nyhed: Du kan overvinde disse barrierer. Ingen mennesker er 'født' succesfulde. Vi er alle skabt af det samme stof –  og kan lære at blive succesfuld. 


Succesfulde mennesker har mange egenskaber, her er et nogle af de vigtigste:

 

02. Adopter ét 'growth mindset'

At forstå kraften i et 'growth mindset' er afgørende. Et growth mindset består i DIN fundamentale tro på, at evner og intelligens kan udvikles gennem dedikation, fokus og flid.


Og her er den tunge sandhed. Du kan hurtigt teste dit growth mindset, lige nu.


Tænk fx. på den her situation:
Én af de største mentale barriere for mennesket i dag er økonomi.

  • Mange føler ikke, at de har penge nok.
  • Mange tør ikke blive selvstændige – fordi de føler sikkerheden forsvinder.
  • Mange føler, de føler, deres fundament og likviditet til 'dårlige' tider forsvinder, når de investerer. 


Den første: det er en følelse – muligvis en realitet. Men følelsen stammer fra hvordan du tænker. Hvis du altid fortæller dig selv, at du ikke har penge nok. Så giv et kvalificeret gæt på hvad du skaber og føler.


Bingo. Jeg har ikke penge nok.


Nummer 2: Det er en illusion. I dag baserer du din indkomst på én kilde, der fjerne hele dit grundlag i morgen. Selvstændige baserer deres indkomst kilder fx. 7 kunder, 9 produkter, 4 indkomstkilder. Hvad er mest sikker i længden?


Bingo. Der hvor DU har kontrollen og indflydelsen.


Nummer 3: Nu rammer vi kernen. Et growth mindset ser mulighederne – og udbyttet i at investerer i sig selv – og hvordan det kan influere, påvirke og vækste ens fremtid.


Hvis frygten for, at investere i din egen fremtid, overstiger din tillid til dine egne evner. Så er det et problem.


Tænk på historien om Michael Jordan. Han blev skåret fra på sit high school basketballhold, men i stedet for at give op, brugte han det som motivation. Han så i stedet muligheden for at udvikle sig, og det gjorde han, og blev en af ​​de største basketballspillere nogensinde.

 

03. Dyrk selvkærlig selvdisciplin

Det er her, hvor mange falder af. Mange mennesker starter med entusiasme, men mister dampen undervejs. Nøglen til selvdisciplin er at sætte klare, opnåelige mål og holde fast ved dem, uanset forhindringerne.


Men endnu vigtigere er: din evne til at træffe beslutninger. 
Succesfulde mennesker træffer deres beslutninger (hurtigt) baseret på data. Fx. ved at stille sig selv spørgsmålet:


Bringer det her mig tættere på mit mål eller ikke? Ja/nej.


Hvis ja – gør det.
Hvis nej – lad vær.


Det gør at de ikke følelsesmæssige involverer sig – og dermed iværksætter bekymringstoget.


At yde selvdisciplin, starter med din evne til at kunne træffe beslutninger. Mennesker, der ikke formår at yde selvkærlig selvdisciplin og handle mod deres drømme, er fordi de er følelsesmæssigt involveret og ikke kan træffe en beslutning.


Hvis du har ét mål, om at stå op tidligt og træne. Stå sæt dit vækkeur, stå op med det samme når det ringer. Og træn.


Det er en beslutning, du har truffet – og når du møder dine beslutninger opbygger du tillid til dine egne evner (selvtillid) og dermed bygger på dit 'growth mindset.'


Betyder det så, at du skal stoppe med at føle? Nej, selvfølgelig ikke. Men det betyder, at du skal træne dig selv i, at træffe beslutninger MOD dit mål - og handle efter det.

 

04. Opnå indre ro

Succes handler ikke kun om præstationer; det handler om balance. Ved at finde indre ro vil du være bedre rustet til at håndtere din rejse op- og nedture.


Du slipper for bekymringernes pres. Tvivlen. Negative tanker og alle de ting, der forhindre dig i, at skabe fundamental trivsel.


Du vil brænde ud – overtid – hvis du ikke ved, hvordan du får adgang til mere ro og hvis du ikke lære at håndtere dine tanker.


Når du har indre ro, så bliver eksterne udfordringer lettere at tackle. Og dermed bliver det nemmere for dig, at realisere de ting som du ønsker.

 

05. Struktur

En kaotisk tilgang fører sjældent til succes.


Dét her er – måske – en af de udfordringer (udover negative tanker) som jeg oplever mest. Hvert fald hos de iværksætter, som coacher.


Ved at have en struktureret plan – uanset om det er for indre ro, hvordan du skaber tankero eller om det er i din forretning, så vil du nøjagtigt vide, hvad der skal gøres, og hvornår.


= du får det resultat, som du ønsker. Eller højner din chancer MARKANT.


For eksempel, hvis du starter en virksomhed, skal du ikke bare oprette din Instagram – og begynde at poste dine ydelser og budskaber. Du er nødt til, at starte med en forretningsstrategi, din voice-of-tone, delmål, milepæle, branding, produktsammensætning, kende din marginprofit og gennemgå dine fremskridt (og data) regelmæssigt.

 

06. Omfavn et 'NO-Mindset'

Warren Buffet sagde engang: "Forskellen mellem succesfulde mennesker og meget succesfulde mennesker er, at meget succesfulde mennesker siger 'nej' til næsten alt.


Ved at fokusere på, hvad der virkelig betyder noget, og sige 'nej' til distraktioner, vil du fremskynde din vej til succes.


Det er en mega svær øvelse. Men den betaler sig – big time!

 

07. Final words

Succes handler ikke om store gestus, men konsekvente (små) handlinger. Det handler om de daglige valg, vdu tager, det mindset, du dyrker, og den disciplin, du viser overfor dig selv – og dit fremtidige jeg.


Du vil møde udfordringer. Uanset om din forfølger din drøm eller ej. Så vil det være hårdt. Det er hårdt at være fattig, men det er også hårdt at være rig. Det er hårdt at være ensom, men det er også hårdt at være omgivet af mennesker konstant.


Omfavn hvert øjeblik, lær af hver oplevelse, og hold fokus – i sidste ende handler det ikke kun om at opnå succes, men at være
 alt det, du kan være.

 


 

Når du er klar, så er her 3 måder jeg kan hjælpe dig på:

01: Book en sparringssession: Hver uge åbner jeg op for et par 45-minutters korte og effektive sparringssessioner – men de er begrænsede. Hvis dette har din interesse, er du velkommen til at booke et møde her.

02: I (mit nyeste forløb) gRObund™ er mit team og jeg med dig hele vejen. Du får redskaber til at mestre dig selv, skabe indre harmoni og træde ind i dit fulde potentiale.

03: Bliv Certificeret Trivsels & Mindset Coach: Lær hvordan du avanceret psykologiske principper, så du kan lede dig selv og hjælpe andre mennesker med at skabe mærkbare og meningsfulde forandringer. Vær forandringen og bliv en inspiration for andre.

 

Mestr dit sind, mestr dit liv


Hver søndag får du praktiske råd og trin-for-trin strategier til at mestre kunsten i at styre dit sind, finde mere tankero i en travl verden og opnå vedvarende succes. Gør som tusindvis og tilmeld dig gratis nu.

Vi håndterer din e-mailadresse og købsinformation sikkert, indtil det bliver irrelevant. Hvis du ikke længere ønsker at modtage e-mails fra os, kan du til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Klik blot på afmeldingslinket nederst i vores e-mails eller send os en e-mail på [email protected] for at framelde dig vores nyhedsbreve og tilbud.