sind begrænsende overbevisninger frihed målrettet liv

Søndagssucces #9: Hurtigste metode: Bryd dine begrænsende overbevisninger

Oct 29, 2023

 

Læsetid: 1 minut og 20 sekunder.

 

I sindet usete korridorer bor vores overbevisninger, de tavse arkitekter af vores virkelighed. Gemt i disse korridorer er vores underbevidste overbevisninger—dem, vi holder uden at være bevidste om det, men som styrer vores livs kurs med usynlig hånd.


Dine indgroede overbevisninger former dine reaktioner, dine beslutninger og den fortælling, du fortæller os dig. De er instruktørerne af skuespillet, og ofte afgør de, om du snubler eller går stærkt gennem livets scener.


Blandt dine overbevisninger gemmer sig sabotører, der udgiver sig for at være beskyttere:

"Det kan man ikke"

"Det er ikke muligt"

"Det sker kun for naboen"

"Sådan noget sker ikke for mig"


Dine begrænsende overbevisninger, kan binde dig til en stagnerende virkelighed.
De hvisker fortællingen om umulighed, når muligheden banker på, og maler en verden, hvor dine ønsker for evigt forbliv på den fjerne kyst af uopnåelighed.


Og det kræver ikke en ph.D. i Aerodynamik for at regne ud, at dine begrænsende overbevisninger fængsler dit potentiale – medmindre du samler modet til at bryde fri.


Og jeg vil ikke bilde dig ind, at det er let (selvom jeg har en metode med til dig)

For jagten på at løsrive sig er krævende – og indsatsen høj. Dine muligheder venter på den anden side af disse tanker. Det kræver energi. Tid. Styrke. Og måske noget hjælp.


Derfor har taget en metode med til dig, som du kan bruge til at bryde dine overbevisninger.


Here we go:


Trin 1: Identifikation

• Identificer en begrænsende eller negativ overbevisning, du har.
• Skriv den ned klart og tydeligt.
• Eksempel: “Jeg er ikke god til offentlige taler.”


Trin 2: Bevisindsamling

• List alle beviserne, for hvorfor denne overbevisninger ikke er sand.

• Eksempel: Søg efter alle de oplevelser, hvor du faktisk har talt offentligt – og det er gået godt.


Trin 3: Alternativ overbevisning

• Skab en ny, mere positiv eller afbalanceret overbevisning baseret på beviserne.
• Eksempel: “Jeg kan forbedre mine evner til offentlig tale med øvelse.”
• Eksempel: Hvad skal du tro på for, at være en bedre offentligt taler?


Trin 4: Fakta

• List alle beviserne for, at den nye og alternative overbevisning er sand.
Søg efter eksempler eller oplevelser, der støtter din nye overbevisning.
• Eksempel: Husk en tid, hvor du talte foran andre, og det gik godt, eller tænk på nogen, der har forbedret deres evner til offentlig tale over tid.


Trin 5: Udfordr og ændr

• Hver gang du tager dig selv i at vende tilbage til den gamle overbevisning, udfordr den med din nye overbevisning.
• Gør en bevidst indsats for at erstatte den gamle overbevisning med den nye.


Trin 6: Praksis

• Øv situationer, der udfordrer din nye overbevisning på en positiv måde.
• Eksempel: Engager dig i flere muligheder for offentlig tale, måske i et støttende miljø som et kursus eller en gruppe i offentlig tale.
•  Eksempel: Start småt. Små grupper. Små oplæg – test, evaluer, tilpas – og udvid formattet.


Trin 7: Reflekter og juster

• Reflekter over dine fremskridt med jævne mellemrum.
• Juster din nye overbevisning om nødvendigt, baseret på dine oplevelser og beviser.


Derfor er det svært at ændre eller eliminere sine overbevisninger selv:

Forandring af dybt rodfæstede overbevisninger er en kompleks og udfordrende proces. Dine overbevisninger er skabt og næret gennem års erfaringer, emotionelle tilstande, og personlige fortællinger. De er tæt knyttet til dine minder og de associationer, du har dannet gennem livet.


Derfor er det det afgørende at udvise tålmodighed, især når du når til trin 5, 6 og 7. Det kan være nødvendigt at søge støtte og vejledning for at dekonstruere og omskabe de mentale mønstre og strategier, der har formet din tankegang.


Derfor har jeg udviklet et omfattende kursus, der er nøje tilrettelagt for at udstyre dig med effektive værktøjer og strategier, som vil transformere dit mindset. Kurset lærer dig til at udforske sindets dybder, forstå dine tanker og følelser på et dybere plan, og tilegne dig viden samt praktiske redskaber, der vil styrke og nære dit mindset, så det bliver både sundt og stærkt.

 


 

Når du er klar, så er her 3 måder jeg kan hjælpe dig på:

01: Tilmeld dig mit nyhedsbrev Søndagssucces og få leveret strategier, tips og viden til dit mindset, business og liv – hver søndag.

02: Mærker du, hvordan tvivl og negativitet trækker dig ned og påvirker dine relationer, økonomi, karriere og personlige mål? I (mit nyeste onlinekursus) gRObund™ får du metoden til at bryde fri og navigerer mod en fremtid, hvor du ikke længere er passager, men piloten i dit eget liv på 60 dage.

03: Bliv Certificeret Trivsels & Mindset Coach: Lær hvordan du avanceret psykologiske principper, så du kan lede dig selv og hjælpe andre mennesker med at skabe mærkbare og meningsfulde forandringer. Vær forandringen og bliv en inspiration for andre.

 

Mestr dit sind, mestr dit liv


Hver søndag får du praktiske råd og trin-for-trin strategier til at mestre kunsten i at styre dit sind, finde mere tankero i en travl verden og opnå vedvarende succes. Gør som tusindvis og tilmeld dig gratis nu.

Vi håndterer din e-mailadresse og købsinformation sikkert, indtil det bliver irrelevant. Hvis du ikke længere ønsker at modtage e-mails fra os, kan du til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Klik blot på afmeldingslinket nederst i vores e-mails eller send os en e-mail på [email protected] for at framelde dig vores nyhedsbreve og tilbud.